Business

2018: een vliegende start!

November 2018 – Apeldoorn omarmt De Groene Draak

We zijn alweer een jaar verder sinds ons laatste nieuwsbericht op de website. Het eerste jaar heeft ons veel leuke dingen gebracht:

Nieuwe verkooppunten

Het aantal verkooppunten neemt gestaag toe. Onze dranken zijn inmiddels al bij meer dan 10 “Ambassadeurs van De Groene Draak” verkrijgbaar in de regio. En daar komen nog wat leuke adressen bij binnenkort. Wij waarderen het zeer dat er steeds meer vraag komt naar onze dranken en zijn ook zeer blij met de positieve reacties die wij -maar ook onze ambassadeurs- krijgen op onze producten.

Haringparty Marialust

Wat een geweldige happening was dat! Onze eerste vuurdoop met de Gin-Tonic bar voor ondernemend Apeldoorn. In enkele uren tijd zijn er maar liefst 600 gin-tonics uitgeschonken in onze mooie eigen Groene Draak Glazen. Ook hier veel lovende reacties en dus een zeer geslaagd evenement.

Samenwerking met Bierbrouwerij De Vlijt

Bierbrouwerij De Vlijt heeft ons geholpen met het maken van het beslag voor één van de Appoldro whiskies die naar verwachting in 2021 het licht gaat zien. De Rye Whisky licht al even op het vat en zal zich hopelijk ontwikkelen tot een mooie whisky met vooral Apeldoornse Roots dus.

De Apeldoorn Business Awards

De nominatie in de categorie starters kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ons prille, ambachtelijke hobby-distilleerderijtje trok blijkbaar steeds meer aandacht en wekt de interesse in Apeldoorn. Uit vele inzendingen zijn wij door een heuse jury genomineerd en beoordeeld op een aantal aspecten. Samen met alle genomineerden in de verschillende categorieën hebben wij mogen genieten van een ongekende avond.

Ondanks dat wij zonder prijzen weer teruggekeerd zijn naar huis voelde dit als een overwinning en heeft het ons veel mooie contacten en publiciteit opgeleverd. Een geweldige ervaring!

Appoldro Whisky

Een update over de Appoldro Whisky: De eerste vaatjes liggen te rijpen! Het stoken op de ambachtelijke manier is leuk maar veel tijdrovender dan gedacht. Hierdoor ietwat vertraging maar het is gelukt. De whisky zal een lichte rokerige tint krijgen en het Franse Eikenhout gaat nu zijn werk doen.. Spannend!

En nu?!

De komende maanden gaan wij weer een batch voor de Whisky maken. Dit keer met wat leuke projecten waar we nu nog niets over verklappen maar we zeker het nieuws weer mee gaan halen. Daarnaast ligt de focus op het ondersteunen van onze ambassadeurs en het opstarten van mooie dingen. Meer info volgt daarover! Hou onze nieuwspagina in de gaten en volg ons vooral op de social media:

Insta: https://www.instagram.com/peter.groen.3/

Facebook: https://www.facebook.com/DistilleerderijDeGroeneDraak/