Distilleerderij De Groene Draak

In Apeldoorn op de Veluwe bevindt zich een van de kleinste distilleerderijen van ons land. Nostalgie, vakmanschap en vooral passie voor het ambacht zijn de ingrediënten van het succes.

De Groene Draak distilleert als een van de weinigen met een klassieke alambiek (Distilleerketel) en gaat alleen voor het beste resultaat. Het uitproberen, verfijnen en almaar perfectioneren van recepten is de drijfveer.

 

Waardering voor gedistilleerde dranken

Al jaren drinken Apeldoorners Peter en (schoonvader) Henk –uiteraard met mate- gedistilleerde dranken. De liefde voor een Cognac, Whisky, Korenwijn en overige producten delen zij met collega’s, kennissen, vrienden en familie. Er wordt veel over gepraat en men leert de speciale uitvoeringen te waarderen. De –veelal industriële- grotere merken worden steeds meer links gelaten en maken plaats voor het onbekende en speciale bottelingen uit kleine batches.

Er is meer te ontdekken dan de wereldmerken merken de mannen. Hierdoor wakkert ook het verlangen aan om meer te weten te komen over de gedistilleerde dranken. Hoe wordt het eigenlijk gemaakt en zouden zij dat zelf ook kunnen? Al snel is een eerste cursus distilleren een feit. Na diverse bezoeken aan distilleerderijen, workshops en vergaarde theorie- en praktijkinformatie besluiten zij om zelf het kunstje te flikken: in 2017 openen ze de eerste Apeldoornse Distilleerderij genoemd De Groene Draak.

 

Een fles met een verhaal

De recepten worden verzameld uit archieven maar ook nieuw bedacht en/of verfijnd door te experimenteren. Één ding staat hoog in het vaandel: liefde voor het ambacht. Geen industriële ingevoerde goedkope alcohol maar zorgvuldig gestookte alcohol uit de beste granen. Op de manier die de gaafste smaak meegeeft: met de klassieke alambiek. Een fles met een verhaal.

In hun micro distilleerderij op de Veluwe stoken Peter en Henk met enige regelmaat kleine batches. Naast het huidige assortiment bestaande uit een Jonge Jenever, Gin en een Korenaar wordt er gewerkt aan een heuse Veluwse Single Malt Whisky.

 

Welkom bij De Groene Draak, Veluws Fijnste.